Seni Mbalik

Seni Mbalik

Nggawa Seni Mbalik menyang Ngendi wae

Hot

Saturday, December 30, 2017

Nggawa Seni Mbalik menyang Ngendi wae

December 30, 2017 1

Kanthi seni, wong bisa ngalami lingkungan urip. Menikmati seni uga bisa nentremake atine kita lan mbantu ngresiki awak saka kondisi sing ateges. Sayange, ora kabeh wong duwe akses menyang seni minangka karcis kanggo kinerja seni utawa pameran dadi luwih larang. Malah ana ing New York City, pusat seni lan budaya kelas dunia iku ironi gedhe lan akeh wong sing ora bisa nikmati seni.

Art iku bagéan saka peradaban manungsa lan mestine dadi bagéan saka saben masyarakat. Iku banget bab sing ana wong kurang sregep tanpa akses menyang seni apik. Iku tandha masyarakat sing ora sehat. Begjanipun, wonten tiyang ingkang gadhah semangat ingkang ageng sanget bekerjasama kangge ngowahi babagan seni ing papan punika; kanggo wong. Sing for Hope minangka organisasi inisiatif lan nirlaba sing darmabakti kanggo jangkep seni ngluwihi papan konser lan pusat seni. Misi sing gedhé yaiku nyedhiyakake seni kanthi nyedhaki wong NYC tanpa dipikirake latar mburi lan kondisi ekonomi. Antarane program unggulan ngedol pamuter jalanan ing spasi umum ing saindenging kutha. Pianos jalanan dihiasi kanggo nggawe mripat ketoke lan ing ruang umum, kabeh wong bisa muter piano. Pianos werna-werna sing diadopsi kanggo nyengkuyung wong bisa nyambung karo liyane nalika piano diputer. Iki minangka seni sing bener kanggo masyarakat.

Sing for Hope uga nggawe program kanggo ngidini para seniman lan musisi profesional supaya bisa bali menyang masyarakat. Seniman sukarelawan lan musisi kasebut bakal kerja sama karo pusat komunitas, sekolah umum ing lingkungan kurang berprestasi, rumah sakit, lan ruang umum kanggo nggoleki, ngajar, lan menehi lokakarya. Program iki bakal nyiptakake wawasan anyar lan nyengkuyung liyane lan luwih akeh kanggo ngirangi seni lan musik. Tujuan utama kanggo nggawe everyone nyadari yen dheweke minangka bagian saka masyarakat NYC.
Read More